19:30

Sävast AIF/HIF 2

Referat: Unbyns IF - Sävast AIF/HIF 2

Återigen en full sommardag och nu hade myggen kommit! OCh dom bets, och mest på Sävast!
Vi startar en viktig match med Marcus i mål, Backlinje frv Danne, Aidan, Niclas, Blurk. Mitt frv Linus, Simon, Petter och Walle. Adde och Martin framåt. Avbytare Patrik (som inte kunde spela), Antonsson, Jens, Anttila och Lundmark.

Matchen börjar med att dom tar tag i initiativet under första 25. Vi är för passiva, och kommer inte in på kropp alls och verkar lite avslagna. Som tur är så spelar vår backlinje stabilt under hela matchen så vi släpper inte till mycket farligheter egentligen. Sen krigar vi oss in i matchen och börjar komma fram i anfall, där framförallt Walle får två bra lägen där åtminstone det andra är värt ett bättre öde efter fint inspel från Linus.
Sen har dom några hörnor där vi med bra insats får bort bollen.

I andra får vi solen i ryggen (den var jobbig skall noteras), och då kan vi få mer initiativ. Efter en 10 minuter i andra kan vi ta ledningen efter att Adde spelat fram Martin som ur ganska snäv vinkel kan placera bollen förbi deras keeper. Nu har vi en period där dom kan skapa en del chanser, men återigen visar backlinjen stabilitet och med 15 kvar kommer 2-0 efter att Petter frispelat Martin som tåar den förbi målisen till 2-0. Sen har vi två tokbra chanser där först Adde blir frispelad av Antonsson men glömmer att skjuta, sen kommer Martin fri på högerkanten och väljer ett inspel mot Walle som hamnar bakom honom i helt öppet läge med målisen på sidan.
Hade kunnat bli nåt mål till alltså!

VI gör en stabil arbetsinsats, med extra-plus till Blurk, Aidan, Niclas och Danne i backlinjen. Blurk har speciellt mycket att göra i första och gör det fint. Sen kul att målen trillar in. Mittfältet hårt jobbande, både dom som startar och dom som kommer in vartefter. Skönt!